Som kanske många redan vet så ska jag försöka att sälja Kalmar Pantbank. Jag har varit verksam sedan 2011, har fyllt 60 år och börjar därför så smått att fundera på att hitta en efterträdare.
Jag kan lugna alla kunder med att företaget inte ska läggas ner, utan jag ska sälja företaget till någon som vill ta över verksamheten med stor seriositet. När efterträdaren är funnen, kanske jag jobbar kvar ett tag för att underlätta övertagandet.
Vad många inte vet är att man måste ansöka om att få bedriva pantbanksverksamhet hos Länsstyrelsen i Östergötland, som är vår närmaste myndighet. Man måste ha ett fläckfritt förflutet och vara svensk medborgare för att komma ifråga.
Är det någon därute som blir lite nyfiken på vad det innebär att bedriva pantbanksverksamhet, skicka gärna ett mejl till kalmarpantbank@telia.com.